بیماری پارکینسون، بر روی کیفیت کلی زندگی و تمام جوانب آن تاثیر میگذارد. افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند شرایط سختی را تجربه خواهند کرد. در ادامه مقاله، عوامل مؤثر در امید به زندگی با بیماری پارکینسون و چگونگی بهبود کیفیت کلی زندگی با این بیماری را بررسی خواهیم کرد. برای آشنایی با بیماری پارکینسون و میزان طول عمر افراد پارکینسونی و موارد موثر بر بهبود کیفیت زندگی آنان تا انتهای مقاله، همراه ما باشید.
پارکینسون چیست؟
بیماری پارکینسون، یک اختلال مغزی است که باعث لرزش، سفتی عضلانی و عدم کنترل حرکات، همچنین اختلال در تعادل و هماهنگی میشود. با پیشرفت بیماری، افراد ممکن است مشکلاتی در راه رفتن و صحبت کردن داشته باشند و حتی ممکن است دچار توهم شوند. بسیاری از افراد ممکن است درباره پیچیدگیهای بیماری پارکینسون و تأثیر آن بر امید به زندگی تعجب کنند. همچنین، افراد ممکن است بخواهند بدانند چگونه میتوانند بهبودی در کیفیت زندگی خود بیماران با این بیماری را تجربه کنند. در این متن، ما به بررسی آنچه باید درباره امید به زندگی در بیماری پارکینسون بدانید میپردازیم.
همچنین بخوانید: تفاوت اماس و پارکینسون + راههای تشخیص و درمان هرکدام
مراحل و علائم بیماری پارکینسون
پنج مرحله بیماری پارکینسون با علائم متفاوت وجود دارد که با پیشرفت بیماری افزایش مییابد. این نشانهها در هر مرحله عبارتاند از:
مرحلهی ۱
نشانههای پارکینسون مرحله اول عبارتاند از:
- برادی کینزی
- اعوجاج در دست خط
- یبوست
- مشکل در راه رفتن
- ماسک صورت
- حالت خمیده
- از دست دادن بویایی
- علائم روانشناختی، مانند اضطراب و افسردگی
- تعادل ضعیف
- مشکلات خواب
- لرزش
- تغییرات صوتی
- کاهش وزن
مرحله ۲
علامتهای مرحله ۱ مانند: سفتی در عضلات، تغییر وضعیت بدن و مشکلات صحبت کردن پیشروندهتر و شدیدتر میشوند.
پارکینسون در مرحله ۳
از نشانههای مربوط به مرحله سوم میشود به این دو مورد اشاره کرد. افزایش مشکل در تعادل، حرکت و انجام کارهای روزانه و افزایش خطرات سقوط، که میتواند امید به زندگی را تحت تاثیر قرار دهد.
مرحله ۴
افزایش نگرانیهای ایمنی، در نتیجه ناتوانی در تنهایی زندگی کردن یکی از نشانههای افزایش نیاز به کمک و ناتوانی در زندگی مستقل
مرحله ۵
در مرحله پنجم، علائم شدیتر میشود. این نشانهها، ناتوانی در ایستادن یا راه رفتن، توهم و هذیان و افزایش خطر آسیب است.
امید به زندگی با بیماری پارکینسون
لازم به ذکر است که امید به زندگی در بیماری پارکینسون میتواند طبیعی یا نزدیک به نرمال باشد. با این حال، تعدادی از عوامل میتواند امید به زندگی را کوتاه کند. طبق تحقیقات، بیماران معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ سال پس از تشخیص این بیماری همچنان به زندگی خود ادامه میدهند. همچنین به نظر میرسد بین میزان مرگ و میر و جنسیت همبستگی وجود دارد. بر اساس مطالعات متعدد، میزان مرگ و میر بیماری پارکینسون در بین زنان نسبت به مردان بیشتر است.
چگونه امید به زندگی را برای بیماری پارکینسون افزایش میدهید؟
امید به زندگی بیماری پارکینسون را میتوان از طریق درمانهای مختلف و تغییر سبک زندگی بهبود بخشید. در ادامه، روشهای درمانی هر مرحله را مشاهده خواهید کرد. اینها هم به شما کمک میکند هم عمر را طولانی کنید و هم کیفیت کلی زندگی خود را بهبود ببخشید.
مرحلهی ۱
فیزیوتراپی و ورزش
ورزش منظم و فیزیوتراپی برای بیماران پارکینسون تاثیرات مهمی در طول عمر دارند. این روشها میتوانند بهبودی در علایم بیماری، افزایش قدرت عضلات، بهبود تعادل و کاهش خطر افتادن، بهبود حرکت و کنترل عضلات، افزایش انعطافپذیری و بهبود کیفیت زندگی بیماران با بیماری پارکینسون را به همراه داشته باشند.
رژیم غذایی
با پیشرفت روند بیماری پارکینسون، مشکلاتی مانند: تغییرات در سیستم گوارشی، سوء تغذیه و نیاز بیشتر به مواد مغذی بروز پیدا میکنند. رژیم غذایی متعادل پر از مواد مغذی سالم مانند: فیبر، چربیهای امگا ۳ و منیزیم میتواند به این شرایط کمک کند. اگرچه رژیم غذایی خاصی برای درمان بیماری پارکینسون وجود ندارد، اما تغذیه مناسب و متعادل میتواند به بهبود عمومی بیمار و کاهش علائم بیماری کمک کند.
داروها
داروهای تجویز شده توسط پزشک، مانند آمانتادین، عمدتاً برای کنترل علائم بیماری استفاده میشوند و کیفیت زندگی بیمار را بهبود میدهند. با این حال، تأثیر دقیق هر دارو بر طول عمر بیماران پارکینسون ممکن است به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد، این تاثیرات عبارتاند از:
- کنترل علائم بیماری
- کاهش خطر اثرات جانبی
- تأثیر بر عوارض
مرحله ۲
کار با آسیبشناس گفتار (گفتار درمانی) به جهت رفع مشکلات گفتار میتواند بسیار مفید باشد
برای کمک به انجام کارهای روزمره نیاز است که با متخصص کاردرمانگر کار کرد
داروهای تجویز شده توسط پزشک، مانند کاربیدوپا لوودوپا، آگونیستهای دوپامین و مهارکنندههای MAO-B
درمانهای جایگزین برای مدیریت اضطراب و استرس، مانند: یوگا، مدیتیشن، موسیقی درمانی، ماساژ درمانی و هنر درمانی
پارکینسون مرحله ۳
درمانهای مراحل اولیه همچنان موثر خواهند بود، با این حال، مزایای برخی داروها ممکن است کاهش یابد.
در مورد دارو پارکینسون بیشتر بخوانید!
مراحل ۴ و ۵
درمان از مراحل اولیه موثر خواهد بود، اما تاثیر آنها کاهش مییابد. روشهای جراحی، مانند: تالاموتومی، پالیدوتومی و تحریک عمقی مغز (DBS) بازا بین بردن و کاهش علائم پارکینسون امید به زندگی و کیفیت زندگی بیمار را افزایش میدهد.
کلام پایانی
در این مقاله به صورت کامل بیماری پارکینسون، علائم و مراحل آن را ذکر کردیم و تاثیر پارکینسون بر بیماران رو مورد بررسی قرار دادیم. همچنین دریافتیم میزان طول عمر بیماران مبتلا به پارکینسون چقدر است و چه کارهایی میتواند شرایط زندگی بیماران را بهبود بخشد. انتظار میرود با خواندن این مقاله، پاسخ تمام سوالات خود در مورد طول عمر بیماران پارکینسونی گرفته باشید.
سوالات متداول
این بیماری، یک بیماری کشنده نیست، و تقریبا افراد مبتلا به آن به اندازه دیگر افراد عمر خواهند کرد. تنها تفاوت کاهش قابل توجه کیفیت زندگی افراد مبتلا به پارکینسون است.
معمولا به دلیل پیشرفت علائم بیماری، خطر افتادن به دلیل نداشتن تعادل و… این اتفاق میافتد.
دیدگاهتان را بنویسید