ورزش برای لرزش دست

ورزش برای لرزش دست: انواع و نحوه انجام تمرینات

دلایل بی‌شماری وجود دارد که چرا ممکن است فردی دچار لرزش دست شود. شرایطی مانند: بیماری پارکینسون، مولتیپل اسکلروزیس، پرکاری تیروئید، هیپوگلیسمی، لرزش اساسی و حتی استرس و اضطراب همگی می‌توانند منجر به لرزش دست شوند.ورزش برای لرزش دست، یکی از راه‌های کاهش علائم و عوارض آن است. برای آشنایی کامل با این عراضه و رورزش‌های مناسب آن تا انتهای این مقاله، همراه ما باشید. 

ورزش برای لرزش دست

لرزش دست چیست؟ 

لرزش دست، یک لرزش ریتمیک و غیرارادی در دست‌ها است. این لرزش معمولاً به دلیل مشکل در بخشی از مغز که حرکت را کنترل می‌کند، ایجاد می‌شود. این لرزش غیرارادی می‌تواند زمانی اتفاق بیفتد که دستان در حال استراحت هستند، یا اگر دستان برای مدت طولانی در یک موقعیت خاص بمانند. لرزش دست به تنهایی تهدید کننده زندگی نیست، اما مقابله با آن می‌تواند بسیار سخت و آزاردهنده باشد. لرزش می‌تواند انجام کارهای ساده روزانه مانند نوشتن یا نوشیدن از لیوان را دشوارتر کند، به همین دلیل است که پیدا کردن درمان مناسب برای لرزش ضروری است. درمان‌های ضروری مختلفی مانند دارو و جراحی وجود دارد، اما یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش اثرات لرزش دست، ورزش است. 

علل لرزش دست

لرزش دست می‌تواند نشانه‌ای از برخی حالات و بیماری‌ها باشد که عبارت‌اند از: 

مشکلات عصبی

بیماری دژنراتیو

لرزش اساسی

اضطراب و استرس

پارکینسون

ام اس

تشخیص لرزش دست

برای تشخیص دقیق باید معاینات پزشکی صورت گیرد که ممکن است شامل: آزمایشات خون، بررسی‌های عصبی و تصویربرداری باشد. در صورت مواجهه با لرزش دست که به طور ناگهانی رخ دهد یا به مرور زمان بدتر شود، مراجعه به پزشک توصیه می‌شود. 

ورزش برای لرزش دست

آرامش یک راه عالی برای کاهش علائم لرزش دست است و یک راه عالی برای آرامش، ورزش کردن است. ورزش برای لرزش دست، کمک می‌کند تا تنش عضلانی کم شود و در نتیجه نشانه‌های لرزش کاهش و بهبود یابند. برخی تمرینات مانند: آساناهای یوگا برای لرزش دست فواید زیادی دارد زیرا تمرکز را بهبود می‌بخشد و استرس را کاهش می‌دهد. همچنین می‌توان با تمرین‌های مقاومتی بازوها، لرزش دست را کاهش داد، این تمرینات، باعث افزایش قدرت، توان و استقامت عضلات می‌شود.

انواع ورزش برای لرزش دست

در ادامه به انواع مختلف تمرینات برای لرزش دست و دلیل مفید بودن آن‌ها خواهیم پرداخت. این تمرینات عبارت‌اند از: 

  • تمرینات قدرت عضلانی: استفاده از حلقه تقویت مچ یا کشش تقویت مچ برای تقویت عضلات دست و بازو می‌تواند به کنترل بهتر لرزش کمک کند. 
  • تمرینات دقت انگشتان: مانند قرار دادن و خارج کردن سکه‌ها، جابجایی اشیاء کوچک بین انگشتان، یا باز و بسته کردن دکمه‌ها. 
  • تمرینات کششی: انجام ورزش‌های کششی برای دست می‌توانند به کاهش تنش و بهبود دامنه حرکتی عضلانی کمک کنند. 
  • تمرینات تعادل و هماهنگی: مثل حفظ تعادل یک توپ کوچک بر روی دست باز، یا انجام حرکات هماهنگ با اسکات و تمرینات دیگر. 
  • تمرینات تنفس: تکنیک‌های تنفس عمیق که به کاهش اضطراب و تنش کمک می‌کنند و ممکن است در کنترل لرزش‌های ناشی از استرس موثر باشند. 
  • یوگا و تای‌چی: این تمرینات کمک می‌کنند تا تمرکز و کنترل عضلانی بهبود یابد و می‌توانند به کاهش لرزش دست کمک کنند. 
  • فعالیت‌های دستی: مانند نقاشی، خطاطی یا سفالگری: بهبود مهارت‌ها و کاهش لرزش توسط تمرکز بر فعالیت‌های دقیق را میسر می‌کند. 
مراحل انجام ورزش دست

روش انجام ورزش برای لرزش دست 

برخی از ورزش‌های مفید برای بهبود لرزش دست عبارت‌اند از: 

باز و بسته کردن مشت

یک تمرین عالی برای کاهش لرزش دست این است که مکرراً دست خود را مشت کرد و سپس آن را باز کنید. می‌توانید این کار را به تنهایی انجام دهید یا می‌توانید از حلقه تقویت مچ استفاده کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مشت خود محکم جمع کنید، ۱۰ ثانیه نگه دارید، رها کنید و سپس ۱۰ بار با هر دو دست این تمرین را تکرار کنید. این تمرین، یک حرکت ساده است که می‌توانید بدون توجه به جایی که هستید، همیشه در فعالیت‌های روزمره انجام دهید. 

خم کردن انگشت

خم کردن انگشتان، یک راه ساده و در عین حال موثر دیگر برای بهبود لرزش دست است، چند راه برای انجام این حرکت وجود دارد. می‌توان انگشتان را روی سطح میز خم کرد تا زمانی که کشش در انگشتان را احساس کرد. می‌توان تمام انگشتان را به سمت کف دست خم کرد تا انگشتان کف دست را لمس کنند. 

ضربه زدن با انگشت

تمرین ضربه زدن با انگشت، یکی دیگر از تمرینات عالی است که می‌توان در هر مکانی انجام شود. با ضربه زدن انگشت اشاره به بالای انگشت شست در هر دو دست شروع کنید. در مرحله بعد، انگشت وسط خود را به بالای انگشت شست خود روی هر دو دست برسانید. سپس انگشت حلقه را به همان شکل انجام دهید و با معکوس کردن این حرکت در هر دو دست تمرین را به پایان برسانید. 

خم کردن شست

تمرین خم شدن شست یک راه آسان برای افزایش دامنه حرکت در شست است. تمرین را با خم کردن انگشت شست به سمت کف دست شروع کرده و به پایین بند انگشت کوچک برسید. این حالت را برای ۳۰ تا ۶۰ ثانیه نگه دارید و تا چهار بار روی هر دو دست تکرار کنید. 

کشش مچ دست

راه‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید مچ دست خود را کشش دهید تا تاندون‌ها و رباط‌های خود را انعطاف‌پذیر نگه دارید و لرزش را کاهش دهید. یکی از روش‌ها این است که به سادگی هر دو مچ دست را در یک حرکت دایره‌ای بچرخانید. راه دیگر این است که دست خود را روی لبه میز قرار دهید در حالی که فقط مچ شما آویزان باشد و سپس مچ دست خود را مکرراً به سمت پایین و بالا خم کنید. همچنین می‌توانید وزنه‌ها را در کشش مچ قرار دهید. از یک دمبل سبک استفاده کنید و تمرین کنید به آرامی مچ دست خود را بالا و پایین کنید. 

چرخش ساعد

علاوه بر حرکت دادن انگشتان و دستان، تمرین ساعد نیز برای کاهش علائم لرزش بسیار مهم است و یک راه خوب برای انجام این کار چرخش ساعد است. می‌توانید این کار را با یک دمبل سبک نیز انجام دهید؛ وزنه را در دستان خود قرار دهید و ساعد خود را بچرخانید، کف دست‌ها رو به بالا باشد. به آرامی وزنه را به شانه خود بیاورید و به سمت پایین برگردید. این کار را در هر دست برای ۳ ست ۱۰ تایی تکرار کنید. 

اکستنشن شست

اکستنشن شست به تقویت ماهیچه‌های انگشت شست کمک می‌کند تا بتوانید به راحتی وسایل سنگین را بگیرید و بلند کنید. برای این حرکت، باید یک نوار لاستیکی دور دست خود به سمت انتهای مفاصل انگشت خود بپیچید و یا از کش تقویت انگشت استفاده کنید. به آرامی انگشت شست خود را تا حد امکان از بقیه انگشتان خود دور کنید و تا ۶۰ ثانیه نگه دارید. این کار را ۱۰ تا ۱۵ بار در هر دو دست تکرار کنید. 

مشورت با پزشک 

چه از لرزش اساسی رنج می‌برید، چه از لرزش‌های اضطرابی یا لرزش ناشی از بیماری پارکینسون، مقابله با همه انواع لرزش دست‌ها غیرقابل انکار است. در حالی که لرزش خود تهدید کننده زندگی نیست، می‌تواند برای فرد ناراحت کننده باشد و کیفیت زندگی او را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. 

در حالی که تمرینات دست می‌تواند در کاهش لرزش دست بسیار موثر باشد، هنوز هم ضروری است که قبل از تصمیم گیری برای امتحان آن‌ها، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید. تمرینات مختلف برای انواع مختلف لرزش موثر است، بنابراین باید قبل از آن با پزشک خود مشورت کنید تا بتوانید بفهمید بهترین ورزش برای لرزش دست چیست. 

کلام پایانی 

ورزش بخشی از داشتن یک زندگی سالم است، اما ورزش کردن برای همه متفاوت است. بعضی‌ها می‌دوند، برخی از افراد به باشگاه‌ها می‌روند و برخی افراد یوگا انجام می‌دهند. ورزش برای همه مهم است، به خصوص کسانی که از لرزش دست رنج می‌برند. استرس می‌تواند باعث لرزش دست شود و یا آن را بدتر کند و ورزش به کاهش استرس کمک می‌کند. اگر از لرزش رنج می‌برید، باید ورزش منظم برای بهبود سلامت کلی خود را هدف خود قرار دهید و احتمالاً در نتیجه لرزش دست شما کاهش می‌یابد.

سوالات متداول

آیا ورزش ، لرزش دست را درمان می‌کند؟

ورزش یک شیوه درمانی برای کاهش لرزش دست است، اما روش درمان لرزش دست بستگی به علت بروز آن بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *