آنچه باید درباره بیماری صرع بدانید
Contents
آنچه باید درباره بیماری صرع بدانید
حدود ۶۵ میلیون نفر در دنیا به بیماری صرع مبتلا هستند، این بیما ی بخاطر اختلال سلول های عصبی در انتقال پیام ها به وجود می آید . از نظر علمی زمانی یک نفر را مبتلا به بیماری صرع می دانیم که حداقل دو بار به حملات تشنج مبتلا شده باشد .
حمله می تواند در پی اتفاقاتی مانند سکته مغزی، ضربه به سر، افت شدید قند خون و عفونت های سیستم عصبی پیش آید . این درحالی است که در بعضی موارد علت تشنج ناشناخته است . چیزی که بیشتر افراد به عنوان صرع می شناسند حالتی است که حرکات شدید دست و پا، افتادن بر روی زمین، ایجاد صداهای غیر طبیعی و بی اختیاری ادرار را در پی دارد . اما انواع دیگری از تشنج وجود دارد که به طور مثال در کودکان و نوجوان با علائمی مثل خیره ماندن به یک نقط یا پرش ناگهانی دست ها بروز می کند .
یادتان نرود عادت های غذایی و سبک زندگی نادرست در کنار استرس و تغییرات هورمونی می توانند حملات تشنج را تحریک کنند . کمک های اولیه صحیح نقش مهمی در مراقبت از بیماران صرعی دارد . مهمترین مسئله این است که، در طول حمله محیط اطراف بیمار را از اشیاء تیز و خطرناک را خالی کنید و راه تنفس بیمار را با چرخاندن به پهلو باز نگه دارید . این را بدانید که گرفتن دست و پا یا قرار دادن شی خارجی در دهان بیمار می تواند باعث آسیب جدی شود . خونسردی خود را حفظ کرده تا حمله بیمار به پایان برسد . اما اگر زمان تشنج به بیش از پنج دقیقه رسید حتما به اورژانس تماس بگیرید .
صرع چیست و انواع آن کدامند؟
صرع یک بیماری مزمن است که به دو گروه کلی منتشر و موضعی تقسیم بندی می شود . این بیماری می تواند سال های طولانی فرد را درگیر نماید و با حملات تشنج همراه خواهد بود . این بیماری می تواند منجر به کاهش هوشیاری (هوشیاری به طور کامل یرطرف نمیشود بلکه با درجاتی از اختلال هوشیاری همراه خواهد بود) فرد و بروز حرکات به خصوص در اندام ها می شود .
صرع بیشتر در چه سنی رخ میدهد ؟
به طور معمول، بیماری صرع منتشر بیشتر در نوزادان و افراد مسن اتفاق می افتد و این در حالی است که بیشتر افراد به غیر از نوزادان و میانسالان به بیماری صرع موضعی مبتلا می شوند .
عوارض احتمالی بیماری صرع کدامند؟
بیماری صرع با حملات تشنج همراه خواهد بود که این حملات بر روی کیفیت زندگی تاثیر منفی می گذارد . افرادی که به این بیماری مبتلا هستند انجام برخی از فعالیت ها نظیر رانندگی برای آن ها ممنوع است و نیاز به مراقبت بیشتری خواهند داشت . از دیگر عوارض بیماری صرع مشکلات روانی و افسردگی می باشد .
آیا بیماری صرع قابل درمان است؟
اصلی ترین روش درمان بیماری صرع و کنترل آن مصرف دارو است . هر کدام از داروها دارای عوارض جانبی می باشد که به راحتی قابل درمان است . لازم به ذکر است، برخی از افراد با مصرف دارو درمان نمی شوند و با مصرف دارو مجدد دچار حملات تشنج می شوند . از دیگر روش های درمان بیماری صرع جراحی است بسیار موثر خواهد بود .
جراحی بیماری صرع
افرادی که کاندید جراحی بیماری صرع هستند بایستی قبل از انجام جراحی تست LTM بدهند . این تست علاوه بر تشخیص بیماری در بسیاری از موارد کمک به رهایی و درمان بیماری صرع می شود و دیگر نیازی به مصرف دارو نخواهد بود .
سخن آخر
بیماران صرع افرادی هستند که همانند یک فرد طبیعی اند و در تمامی سطوح محدود نخواهند بود . بیماری صرع یک بیماری قابل درمان است . به همین منظور در صورتی که با علائم این بیماری روبرو شدید با یک جراح و متخصص مغز و اعصاب مشورت نمایید .
برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین جراح مغز واعصاب در تهران مراجعه نمایید .